Енциклопедија на раси на живина > Патки > Руанска патка

Руанска патка Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Руанска патка

Руанска патка

Увоз март-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Руанска патка

Боја на перјата диви, светли, диви, сини, диви, темносини, диви

Тежина
патор 4 kg
патка 3,4 kg

Земја на потекло Франција

Носивост 50 јајца

Тежина на јајца 80 g

Боја на јајца бело, зелено

Употреба месо

Величина на прстен
патор 18 mm
патка 18 mm

Понуда за продажба

Руанска паткамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување8 €не е достапна
патчене е достапнане е достапна
паторне е достапнане е достапна
паткане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Руанска патка, патор
Руанска патка, патор
слика Руанска патка, патка
Руанска патка, патка
слика Руанска патка, патор
Руанска патка, патор
слика Руанска патка, патор
Руанска патка, патор

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019