Енциклопедија на раси на живина > Патки > Померанска патка

Померанска патка Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Померанската патка е црна со бели гради. Померанската патка ги дели истите предци со другите северно-европски раси на патки – шетландска и шведска сина патка.
слика Померанска патка

Померанска патка

Увоз март-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Померанска патка

Боја на перјата црни со бели гради, сини со бели гради, кафеави со бели гради

Тежина
патор 3 kg
патка 2,5 kg

Земја на потекло Германија

Носивост 70-100 јајца

Тежина на јајца 80-90 g

Боја на јајца бело, зелено

Употреба месо

Величина на прстен
патор 18 mm
патка 18 mm

Понуда за продажба

Померанска паткамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување8 €не е достапна
патчене е достапнане е достапна
паторне е достапнане е достапна
паткане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Померанска патка, еден пар 1,1
Померанска патка, еден пар 1,1
слика Померанска патка, еден пар 1,1
Померанска патка, еден пар 1,1
слика Померанска патка, еден пар 1,1
Померанска патка, еден пар 1,1
слика Померанска патка, еден пар 1,1
Померанска патка, еден пар 1,1
слика Померанска патка, еден пар 1,1
Померанска патка, еден пар 1,1
слика Померанска патка, патче
Померанска патка, патче
слика Померанска патка, патче
Померанска патка, патче
слика Померанска патка, патор, кафеаво
Померанска патка, патор, кафеаво
слика Померанска патка, патор, сини
Померанска патка, патор, сини

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019