Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Померанска гуска

Померанска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Померанска гуска

Померанска гуска

Померанска гуска

Боја на перјата сиви, сиви-шарени, бело, жолти

Тежина
гусак 8-9 kg
гуска 7-8 kg

Земја на потекло Германија, Полска

Носивост 20-30 јајца

Тежина на јајца 170 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 27 mm
гуска 27 mm

Фото-галерија

слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусче
Померанска гуска, сиви-шарени, гусче
слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусче
Померанска гуска, сиви-шарени, гусче
слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусче
Померанска гуска, сиви-шарени, гусче
слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
Померанска гуска, сиви-шарени, гусак
слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусче
Померанска гуска, сиви-шарени, гусче
слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусче
Померанска гуска, сиви-шарени, гусче
слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусче
Померанска гуска, сиви-шарени, гусче
слика Померанска гуска, сиви-шарени, гусче - гуска
Померанска гуска, сиви-шарени, гусче - гуска
слика Померанска гуска, сиви, гусче - гуска
Померанска гуска, сиви, гусче - гуска
слика Померанска гуска, бело
Померанска гуска, бело
слика Померанска гуска, сиви
Померанска гуска, сиви
слика Померанска гуска, сиви
Померанска гуска, сиви

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024