Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Пилгримска гуска

Пилгримска гуска

Опис на расите

Увоз февруари-април 2018: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Пилгримска гуска

Боја на перјата разликување на половите по боја (мажјаци бели, женки – сиво-шарени)

Тежина
гусак 6,3-8,2 kg
гуска 5,4-7,3 kg

Земја на потекло Соединети Американски Држави

Носивост 20-40 јајца

Тежина на јајца 165 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 24 mm
гуска 24 mm

Понуда за продажба

Пилгримска гускамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување20 €не е достапна
гусчене е достапнане е достапна
гусакне е достапнане е достапна
гускане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2018. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 23. јануари 2018