Енциклопедија на раси на живина > Патки > Патка велшки харлекин

Патка велшки харлекин Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Патка велшки харлекин

Патка велшки харлекин

Патка велшки харлекин

Боја на перјата сребрно бронзени

Тежина
патор 2,5 kg
патка 2 kg

Земја на потекло Велика Британија

Носивост 100-190 јајца

Тежина на јајца 65 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, јајце

Величина на прстен
патор 15 mm
патка 15 mm

Фото-галерија

слика Патка велшки харлекин, патор
Патка велшки харлекин, патор
слика Патка велшки харлекин, патка
Патка велшки харлекин, патка

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024