Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Памучна гуска

Памучна гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Памучна гуска

Боја на перјата разликување на половите по боја (мажјаци бели, женки – сиво-шарени)

Тежина
гусак - kg
гуска - kg

Земја на потекло Соединети Американски Држави

Носивост - јајца

Тежина на јајца - g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја, контрола на треви

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024