Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Падска гуска

Падска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Падска гуска

Боја на перјата сиви

Тежина
гусак 7-8 kg
гуска 6-7 kg

Земја на потекло Италија

Носивост - јајца

Тежина на јајца 140 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024