Енциклопедија на раси на живина > Патки > Орпингтон патка

Орпингтон патка Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Орпингтонската патка е создадена од Вилијам Кук од Орпингтон на крајот на 19 век. Спарил кајуга патка, индијска патка тркачица, ајлесбури патка и руанска патка за да се создаде патка чии перја се преливаат,бидејќи перјата кои се преливале биле многу популарни. Подоцна развил сина, црна и чоколадна орпингтонска верзија со бел дел на градите.
слика Орпингтон патка

Орпингтон патка

Увоз март-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Орпингтон патка

Боја на перјата жолти, кафеаво

Тежина
патор 2,2-3,4 kg
патка 2,2-3,2 kg

Земја на потекло Велика Британија

Носивост 220 јајца

Тежина на јајца 65 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце, месо

Величина на прстен
патор 16 mm
патка 16 mm

Понуда за продажба

Орпингтон паткамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување8 €не е достапна
патчене е достапнане е достапна
паторне е достапнане е достапна
паткане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Орпингтон патка, патор
Орпингтон патка, патор
слика Орпингтон патка, патка
Орпингтон патка, патка

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019