Енциклопедија на раси на живина > Патки > Овербергска патка

Овербергска патка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Овербергска патка

Овербергска патка

Овербергска патка

Боја на перјата сино-бронзени

Тежина
патор 2,25-2,5 kg
патка 2-2,25 kg

Земја на потекло Холандија

Носивост 60 јајца

Тежина на јајца 65 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
патор 15 mm
патка 15 mm

Фото-галерија

слика Овербергска патка, патор
Овербергска патка, патор
слика Овербергска патка, патка
Овербергска патка, патка

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024