Енциклопедија на раси на живина > Фазани > Обичен фазан

Обичен фазан Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Обичен фазан

Обичен фазан

Обичен фазан

Боја на перјата

Тежина
фазан 0,9-2 kg
женка фазан 0,7-1,5 kg

Земја на потекло Азија

Носивост 16-22 јајца

Тежина на јајца 25-38 g

Боја на јајца маслинесто зелено

Употреба месо, одгледување како хоби

Величина на прстен
фазан 12 mm
женка фазан 12 mm

Фото-галерија

слика Обичен фазан, фазан
Обичен фазан, фазан
слика Обичен фазан, еден пар 1,1
Обичен фазан, еден пар 1,1
слика Обичен фазан, фазан
Обичен фазан, фазан
слика Обичен фазан, фазан
Обичен фазан, фазан
слика Обичен фазан, фазан
Обичен фазан, фазан
слика Обичен фазан, фазан
Обичен фазан, фазан
слика Обичен фазан, фазан
Обичен фазан, фазан
слика Обичен фазан, женка фазан
Обичен фазан, женка фазан
слика Обичен фазан, пиле фазан
Обичен фазан, пиле фазан
слика Обичен фазан, пиле фазан
Обичен фазан, пиле фазан

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024