Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Нормандиска гуска

Нормандиска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Нормандиска гуска

Нормандиска гуска

Нормандиска гуска

Боја на перјата разликување на половите по боја (мажјаци бели, женки – сиво-шарени) + со кикиришка

Тежина
гусак 4,5-5,5 kg
гуска 4-5 kg

Земја на потекло Франција

Носивост - јајца

Тежина на јајца 120 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 24 mm
гуска 24 mm

Фото-галерија

слика Нормандиска гуска
Нормандиска гуска

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024