Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Норвешка мала гуска

Норвешка мала гуска

Опис на расите

слика Норвешка мала гуска

Норвешка мала гуска

Норвешка мала гуска

Боја на перјата сиви-шарени

Тежина
гусак - kg
гуска - kg

Земја на потекло Норвешка

Носивост - јајца

Тежина на јајца - g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија

слика

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2018. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 26. август 2018