Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Норвешка кокошка

Норвешка кокошка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Норвешка кокошка

Норвешка кокошка

Норвешка кокошка

Боја на перјата

Тежина
петел 0,8 kg
кокошка 0,7 kg

Земја на потекло Норвешка

Носивост 160-200 јајца

Тежина на јајца 30 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце

Величина на прстен
петел 13 mm
кокошка 11 mm

Фото-галерија

слика Норвешка кокошка, кокошка
Норвешка кокошка, кокошка
слика Норвешка кокошка, кокошка
Норвешка кокошка, кокошка
слика Норвешка кокошка, кокошка
Норвешка кокошка, кокошка
слика Норвешка кокошка, пиле
Норвешка кокошка, пиле
слика Норвешка кокошка, петел
Норвешка кокошка, петел
слика Норвешка кокошка, кокошка
Норвешка кокошка, кокошка

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024