Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Минпејска бела гуска

Минпејска бела гуска

Опис на расите

Минпејска бела гуска

Боја на перјата бело

Тежина
гусак 4 kg
гуска 3,6 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 30-40 јајца

Тежина на јајца 130-140 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2018. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 21. јануари 2018