Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Минорка

Минорка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Минорка

Минорка

Минорка

Боја на перјата

Тежина
петел 2,7-3,7 kg
кокошка 2,3-3,3 kg

Земја на потекло Шпанија

Носивост 170-190 јајца

Тежина на јајца 60-75 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце

Величина на прстен
петел 20 mm
кокошка 18 mm

Фото-галерија

слика
слика

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024