Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Маканшка гуска

Маканшка гуска

Опис на расите

Маканшка гуска

Боја на перјата кафеаво

Тежина
гусак 5,5 kg
гуска 4,8 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 40 јајца

Тежина на јајца 170 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2018. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 26. август 2018