Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Ломелинска гуска

Ломелинска гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Ломелинска гуска

Боја на перјата бело, сиви-шарени

Тежина
гусак 6-8 kg
гуска 5-7 kg

Земја на потекло Италија

Носивост - јајца

Тежина на јајца - g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. јануари 2019