Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Липска гуска

Липска гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Липска гуска

Липска гуска

Увоз февруари-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Липска гуска

Боја на перјата бело

Тежина
гусак 6,5-7 kg
гуска 5,5-6 kg

Земја на потекло Германија

Носивост 30 јајца

Тежина на јајца 140 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 24 mm
гуска 24 mm

Понуда за продажба

Липска гускамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување12 €не е достапна
гусчене е достапнане е достапна
гусакне е достапнане е достапна
гускане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Липска гуска
Липска гуска
слика Липска гуска
Липска гуска
слика Липска гуска, гусче
Липска гуска, гусче
слика Липска гуска, гусче
Липска гуска, гусче
слика Липска гуска, гусче
Липска гуска, гусче
слика Липска гуска, гусче
Липска гуска, гусче
слика Липска гуска, гусче
Липска гуска, гусче
слика Липска гуска, гусче
Липска гуска, гусче
слика Липска гуска, гусче
Липска гуска, гусче
слика Липска гуска, гусче
Липска гуска, гусче
слика Липска гуска, гусче
Липска гуска, гусче
слика Липска гуска, гусче
Липска гуска, гусче
слика Липска гуска, гусче
Липска гуска, гусче

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. јануари 2019