Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Лингсиенска бела гуска

Лингсиенска бела гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Лингсиенска бела гуска

Боја на перјата бело

Тежина
гусак 4,2 kg
гуска 4,1 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 45 јајца

Тежина на јајца 140 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024