Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Леинска гуска

Леинска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Леинска гуска

Боја на перјата бело, сиви-шарени, сиви

Тежина
гусак 6-8 kg
гуска 4-6 kg

Земја на потекло Германија

Носивост - јајца

Тежина на јајца 130 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024