Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Ландеска гуска

Ландеска гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Ландеска гуска

Ландеска гуска

Увоз февруари-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Ландеска гуска

Боја на перјата сиви

Тежина
гусак 7,5 kg
гуска 6,5 kg

Земја на потекло Франција

Носивост 40 јајца

Тежина на јајца 170 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 27 mm
гуска 27 mm

Понуда за продажба

Ландеска гускамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување12 €не е достапна
гусчене е достапнане е достапна
гусакне е достапнане е достапна
гускане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Ландеска гуска
Ландеска гуска
слика Ландеска гуска
Ландеска гуска
слика Ландеска гуска
Ландеска гуска
слика Ландеска гуска
Ландеска гуска
слика Ландеска гуска
Ландеска гуска
слика Ландеска гуска
Ландеска гуска
слика Ландеска гуска
Ландеска гуска
слика Ландеска гуска
Ландеска гуска

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. јануари 2019