Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Кубалаја

Кубалаја Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Кубалаја
слика Кубалаја

Кубалаја

Увоз март-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Кубалаја

Боја на перјата

Тежина
петел 2-2,5 kg
кокошка 1,5-2 kg

Земја на потекло Куба

Носивост 80 јајца

Тежина на јајца 50 g

Боја на јајца кафеаво

Употреба јајце, одгледување како хоби

Величина на прстен
петел - mm
кокошка - mm

Понуда за продажба

Кубалајамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување8 €не е достапна
пилене е достапнане е достапна
петелне е достапнане е достапна
кокошкане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика
слика
слика

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019