Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Куангфеншка бела гуска

Куангфеншка бела гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Куангфеншка бела гуска

Боја на перјата бело

Тежина
гусак 4,2 kg
гуска 3,7 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 40-60 јајца

Тежина на јајца 140 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце, месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024