Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Ко гуска

Ко гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Ко гуска

Боја на перјата кафеаво, бело

Тежина
гусак 4-4,5 kg
гуска 3,6-4 kg

Земја на потекло Виетнам

Носивост 60-76 јајца

Тежина на јајца 140-170 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024