Енциклопедија на раси на живина > Потполошки > Кинеска потполошка

Кинеска потполошка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Кинеска потполошка

Кинеска потполошка

Кинеска потполошка

Боја на перјата повеќебојни

Тежина
мажјак плаша 0,04 kg
женка плаша 0,04 kg

Земја на потекло Азија, Австралија

Носивост 10-20 јајца

Тежина на јајца 20 g

Боја на јајца бело, зелено, кафеаво

Употреба одгледување како хоби

Величина на прстен
мажјак плаша 3,5 mm
женка плаша 3,5 mm

Фото-галерија

слика Кинеска потполошка, јајце
Кинеска потполошка, јајце

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024