Енциклопедија на раси на живина > Патки > Кикиришка патка

Кикиришка патка Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Кикиришка патка

Кикиришка патка

Увоз март-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Кикиришка патка

Боја на перјата повеќебојни + со кикиришка

Тежина
патор 3,2 kg
патка 2,7 kg

Земја на потекло Европа

Носивост 120-200 јајца

Тежина на јајца 60-70 g

Боја на јајца бело, зелено

Употреба месо, одгледување како хоби

Величина на прстен
патор 16 mm
патка 16 mm

Понуда за продажба

Кикиришка паткамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување8 €не е достапна
патчене е достапнане е достапна
паторне е достапнане е достапна
паткане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Кикиришка патка
Кикиришка патка
слика Кикиришка патка
Кикиришка патка
слика Кикиришка патка
Кикиришка патка
слика Кикиришка патка
Кикиришка патка
слика Кикиришка патка
Кикиришка патка
слика Кикиришка патка
Кикиришка патка
слика Кикиришка патка
Кикиришка патка
слика Кикиришка патка
Кикиришка патка
слика Кикиришка патка
Кикиришка патка
слика Кикиришка патка
Кикиришка патка
слика Кикиришка патка
Кикиришка патка
слика Кикиришка патка
Кикиришка патка

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019