Енциклопедија на раси на живина > Патки > Кајуга патка

Кајуга патка

Опис на расите

Кајуга патката доаѓа од езерото Кајуга во Њујорк. Позната е од почетокот на 19 век. Потполно е црна со сјаен зелен отсјај на Сонце.
слика Кајуга патка

Кајуга патка

Увоз март-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Кајуга патка

Боја на перјата црни

Тежина
патор 3,6 kg
патка 3,2 kg

Земја на потекло Соединети Американски Држави

Носивост 80-150 јајца

Тежина на јајца 65 g

Боја на јајца бело, зелено

Употреба месо, јајце

Величина на прстен
патор 16 mm
патка 16 mm

Понуда за продажба

Кајуга паткамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување8 €не е достапна
патчене е достапнане е достапна
паторне е достапнане е достапна
паткане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Кајуга патка
Кајуга патка

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2018. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 26. август 2018