Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Каншка гуска

Каншка гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Каншка гуска

Боја на перјата кафеаво

Тежина
гусак 5 kg
гуска 4,5 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 40 јајца

Тежина на јајца 175 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024