Енциклопедија на раси на живина > Патки > Кампбел патка

Кампбел патка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

На крај на 19 век, Адела Кемпбел ги спарила светлокафеавата и белата индиска патка тркачица која носи многу јајца (195 јајца за 197 дена) со руанската патка. Сакала да создаде раса кој ќе носи многу јајца и ќе има поголемо тело. Грижата и испилувањето на патчиња е пожртвувано поради попродуктивно полагање јајца кај оваа раса.
слика Кампбел патка

Кампбел патка

Кампбел патка

Боја на перјата каки, бело, темно-кафеави, диви

Тежина
патор 2,3-2,5 kg
патка 2-2,3 kg

Земја на потекло Велика Британија

Носивост 300 јајца

Тежина на јајца 65 g

Боја на јајца бело, зелено

Употреба јајце, месо

Величина на прстен
патор 15 mm
патка 15 mm

Фото-галерија

слика Кампбел патка, патор
Кампбел патка, патор
слика Кампбел патка, патка
Кампбел патка, патка

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024