Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Кадакнат кокошка

Кадакнат кокошка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Кадакнат
слика Кадакнат кокошка

Кадакнат кокошка

Кадакнат кокошка

Боја на перјата црни

Тежина
петел 1,5-2 kg
кокошка 1-1,15 kg

Земја на потекло Индија

Носивост 105 јајца

Тежина на јајца 50 g

Боја на јајца кафеаво

Употреба месо, јајце

Величина на прстен
петел 18 mm
кокошка 16 mm

Фото-галерија

слика Кадакнат кокошка, петел
Кадакнат кокошка, петел
слика Кадакнат кокошка, кокошка
Кадакнат кокошка, кокошка
слика Кадакнат кокошка, кокошка
Кадакнат кокошка, кокошка
слика Кадакнат кокошка, петел
Кадакнат кокошка, петел
слика Кадакнат кокошка, пиле
Кадакнат кокошка, пиле
слика Кадакнат кокошка, петел
Кадакнат кокошка, петел
слика Кадакнат кокошка, кокошка
Кадакнат кокошка, кокошка
слика Кадакнат кокошка, петел
Кадакнат кокошка, петел
слика Кадакнат кокошка, јајце
Кадакнат кокошка, јајце

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024