Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Италијанска гуска

Италијанска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Италијанска гуска

Боја на перјата бело + со кикиришка

Тежина
гусак 6-8 kg
гуска 5-7 kg

Земја на потекло Италија

Носивост 60-80 јајца

Тежина на јајца 150 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце, месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024