Енциклопедија на раси на живина > Видови на диви гуски > Индиска гуска

Индиска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Индиска гуска

Индиска гуска

Индиска гуска

Боја на перјата -

Тежина
гусак 3 kg
гуска 2 kg

Земја на потекло Тибет

Носивост 4-9 јајца

Тежина на јајца - g

Боја на јајца бело

Употреба одгледување како хоби

Величина на прстен
гусак 20 mm
гуска 20 mm

Фото-галерија

слика Индиска гуска, гусак
Индиска гуска, гусак
слика Индиска гуска, еден пар 1,1
Индиска гуска, еден пар 1,1
слика Индиска гуска, гусче - гусак
Индиска гуска, гусче - гусак
слика Индиска гуска, гусче - гусак
Индиска гуска, гусче - гусак
слика Индиска гуска, гусак
Индиска гуска, гусак
слика Индиска гуска, гусак
Индиска гуска, гусак

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024