Ние треба преведувач од српски до македонски

Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Илиска гуска

Илиска гуска

Опис на расите

Илиска гуска

Боја на перјата сиви

Тежина
гусак 4,3 kg
гуска 3,5 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 100 јајца

Тежина на јајца 150-160 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галеријаРегистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2017. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 21. септември 2017