Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Западноенглеска гуска

Западноенглеска гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Западноенглеска гуска

Западноенглеска гуска

Увоз февруари-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Западноенглеска гуска

Боја на перјата разликување на половите по боја (мажјаци бели, женки – сиво-шарени) + со кикиришка

Тежина
гусак 7,3-9,1 kg
гуска 6,3-8,2 kg

Земја на потекло Велика Британија

Носивост 20-50 јајца

Тежина на јајца 170 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 24 mm
гуска 24 mm

Понуда за продажба

Западноенглеска гускамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување20 €не е достапна
гусчене е достапнане е достапна
гусакне е достапнане е достапна
гускане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Западноенглеска гуска
Западноенглеска гуска
слика Западноенглеска гуска
Западноенглеска гуска

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019