Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Емпордска гуска

Емпордска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Емпордска гуска

Емпордска гуска

Емпордска гуска

Боја на перјата бело, со кикиришка

Тежина
гусак - kg
гуска - kg

Земја на потекло Шпанија

Носивост - јајца

Тежина на јајца - g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија

слика
слика

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024