Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Емденска гуска

Емденска гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Емденска гуска

Емденска гуска

Увоз февруари-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Емденска гуска

Боја на перјата бело

Тежина
гусак 11-12 kg
гуска 10-11 kg

Земја на потекло Германија

Носивост 50 јајца

Тежина на јајца 170 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 27 mm
гуска 27 mm

Понуда за продажба

Емденска гускамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување20 €не е достапна
гусчене е достапнане е достапна
гусакне е достапнане е достапна
гускане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика
слика
слика

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. јануари 2019