Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Еландска гуска

Еландска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Еландска гуска

Еландска гуска

Еландска гуска

Боја на перјата сиви-шарени

Тежина
гусак 4,5-5,5 kg
гуска 4-5 kg

Земја на потекло Шведска

Носивост 20-30 јајца

Тежина на јајца 150 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 24 mm
гуска 24 mm

Фото-галерија

слика Еландска гуска
Еландска гуска

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024