Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Дравска гуска

Дравска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Дравска гуска

Боја на перјата сиви, сиви-шарени

Тежина
гусак - kg
гуска - kg

Земја на потекло Хрватска, Србија

Носивост - јајца

Тежина на јајца - g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2022. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 01. јануари 2022