Енциклопедија на раси на живина > Бисерки > Домашна бисерка

Домашна бисерка Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Домашна бисерка

Домашна бисерка

Домашна бисерка

Боја на перјата

Тежина
бисерка мажјак 1,5-2 kg
бисерка женка 2-2,5 kg

Земја на потекло Африка

Носивост 120-150 јајца

Тежина на јајца 40-45 g

Боја на јајца крем со точки

Употреба месо, јајце

Величина на прстен
бисерка мажјак 16 mm
бисерка женка 16 mm

Понуда за продажба

Домашна бисеркамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување1 €0,40 €
пиле бисеркане е достапнане е достапна
бисерка мажјакне е достапнане е достапна
бисерка женкане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Домашна бисерка, бисерка женка
Домашна бисерка, бисерка женка
слика Домашна бисерка, бисерка женка
Домашна бисерка, бисерка женка
слика Домашна бисерка, бисерка мажјак
Домашна бисерка, бисерка мажјак
слика Домашна бисерка, бисерка женка
Домашна бисерка, бисерка женка
слика Домашна бисерка, бисерка женка
Домашна бисерка, бисерка женка
слика Домашна бисерка, бисерка женка
Домашна бисерка, бисерка женка
слика Домашна бисерка, пиле бисерка
Домашна бисерка, пиле бисерка
слика Домашна бисерка, пиле бисерка
Домашна бисерка, пиле бисерка
слика Домашна бисерка, бисерка женка
Домашна бисерка, бисерка женка

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019