Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Дипхолцка гуска

Дипхолцка гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Дипхолцка гуска

Дипхолцка гуска

Увоз февруари-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Дипхолцка гуска

Боја на перјата бело

Тежина
гусак 7,5 kg
гуска 5,5-6,0 kg

Земја на потекло Германија

Носивост 35-45 јајца

Тежина на јајца 160 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 24 mm
гуска 24 mm

Понуда за продажба

Дипхолцка гускамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување12 €12 €
гусчене е достапнане е достапна
гусакне е достапнане е достапна
гускане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Дипхолцка гуска
Дипхолцка гуска
слика

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019