Енциклопедија на раси на живина > Видови на диви гуски > Дива гуска

Дива гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Дива гуска

Дива гуска

Дива гуска

Боја на перјата сиви

Тежина
гусак 3,5-4,5 kg
гуска 3,5 kg

Земја на потекло Европа

Носивост 4-8 јајца

Тежина на јајца 170 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, одгледување како хоби

Величина на прстен
гусак 20 mm
гуска 20 mm

Фото-галерија

слика Дива гуска
Дива гуска
слика Дива гуска
Дива гуска
слика Дива гуска
Дива гуска
слика Дива гуска
Дива гуска
слика Дива гуска
Дива гуска
слика Дива гуска
Дива гуска

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024