Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Денизли пејач

Денизли пејач Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Увоз март-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Денизли пејач

Боја на перјата

Тежина
петел 2,5-3 kg
кокошка 2-2,25 kg

Земја на потекло Турција

Носивост 70 јајца

Тежина на јајца 55-60 g

Боја на јајца -

Употреба одгледување како хоби

Величина на прстен
петел - mm
кокошка - mm

Понуда за продажба

Денизли пејачмарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување6 €не е достапна
пилене е достапнане е достапна
петелне е достапнане е достапна
кокошкане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. јануари 2019