Енциклопедија на раси на живина > Патки > Гимбсхајмска патка

Гимбсхајмска патка Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Гимбсхајмска патка

Гимбсхајмска патка

Увоз март-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Гимбсхајмска патка

Боја на перјата сини

Тежина
патор 3 kg
патка 2,5 kg

Земја на потекло Германија

Носивост 150 јајца

Тежина на јајца 70 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
патор 16 mm
патка 16 mm

Понуда за продажба

Гимбсхајмска паткамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување8 €не е достапна
патчене е достапнане е достапна
паторне е достапнане е достапна
паткане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Гимбсхајмска патка, сини
Гимбсхајмска патка, сини

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. јануари 2019