Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Германски фаверол

Германски фаверол Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Германски фаверол

Германски фаверол

Германски фаверол

Боја на перјата

Тежина
петел 3,6-4,4 kg
кокошка 2,9-3,7 kg

Земја на потекло Германија

Носивост 130-160 јајца

Тежина на јајца 55 g

Боја на јајца крем

Употреба месо, јајце

Величина на прстен
петел 22 mm
кокошка 20 mm

Фото-галерија

слика Германски фаверол, петел
Германски фаверол, петел
слика Германски фаверол, кокошка
Германски фаверол, кокошка
слика Германски фаверол, петел
Германски фаверол, петел
слика Германски фаверол, петел
Германски фаверол, петел
слика Германски фаверол, кокошка
Германски фаверол, кокошка
слика Германски фаверол, петел
Германски фаверол, петел
слика Германски фаверол, пиле
Германски фаверол, пиле
слика Германски фаверол, пиле
Германски фаверол, пиле
слика Германски фаверол, јајце
Германски фаверол, јајце

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024