Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Германска јајценосна гуска

Германска јајценосна гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Германска јајценосна гуска

Германска јајценосна гуска

Германска јајценосна гуска

Боја на перјата бело

Тежина
гусак 7,5 kg
гуска 7 kg

Земја на потекло Германија

Носивост 40-126 јајца

Тежина на јајца 170 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце, месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија

слика

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024