Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Германска кратконога кокошка

Германска кратконога кокошка Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Германска кратконога кокошка

Германска кратконога кокошка

Увоз март-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Германска кратконога кокошка

Боја на перјата

Тежина
петел 1,75-2,25 kg
кокошка 1,5-2 kg

Земја на потекло Германија

Носивост 180 јајца

Тежина на јајца 55 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, јајце

Величина на прстен
петел - mm
кокошка - mm

Понуда за продажба

Германска кратконога кокошкамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување6 €не е достапна
пилене е достапнане е достапна
петелне е достапнане е достапна
кокошкане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика
слика
слика
слика
слика
слика
слика

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019