Енциклопедија на раси на живина > Патки > Вуилска патка

Вуилска патка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Вуилска патка

Боја на перјата црно-бронзени, сино-бронзени

Тежина
патор 1 kg
патка 0,9 kg

Земја на потекло Франција

Носивост 50 јајца

Тежина на јајца 50 g

Боја на јајца зелено

Употреба месо

Величина на прстен
патор 12 mm
патка 12 mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024