Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Вуганшка бакарна гуска

Вуганшка бакарна гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Вуганшка бакарна гуска

Боја на перјата кафеаво, бело

Тежина
гусак 5,3 kg
гуска 4,3 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 30-45 јајца

Тежина на јајца 160 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024