Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Вијандот кокшка

Вијандот кокшка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Вијандот кокшка

Вијандот кокшка

Вијандот кокшка

Боја на перјата повеќебојни

Тежина
петел 1,7 kg
кокошка 1,3 kg

Земја на потекло Соединети Американски Држави

Носивост 100 јајца

Тежина на јајца 35 g

Боја на јајца крем

Употреба јајце, одгледување како хоби

Величина на прстен
петел 18 mm
кокошка 15 mm

Фото-галерија

слика Вијандот кокшка, кокошка
Вијандот кокшка, кокошка
слика Вијандот кокшка, кокошка
Вијандот кокшка, кокошка
слика Вијандот кокшка, кокошка
Вијандот кокшка, кокошка
слика Вијандот кокшка, кокошка
Вијандот кокшка, кокошка
слика Вијандот кокшка, кокошка
Вијандот кокшка, кокошка
слика Вијандот кокшка, кокошка
Вијандот кокшка, кокошка
слика Вијандот кокшка, еден пар 1,1
Вијандот кокшка, еден пар 1,1
слика Вијандот кокшка, петел
Вијандот кокшка, петел
слика Вијандот кокшка, петел
Вијандот кокшка, петел
слика Вијандот кокшка, кокошка
Вијандот кокшка, кокошка
слика Вијандот кокшка, петел
Вијандот кокшка, петел

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024