Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Виштинска гуска

Виштинска гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Увоз февруари-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Виштинска гуска

Боја на перјата бело

Тежина
гусак - kg
гуска - kg

Земја на потекло Литванија

Носивост - јајца

Тежина на јајца - g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Понуда за продажба

Виштинска гускамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување20 €не е достапна
гусчене е достапнане е достапна
гусакне е достапнане е достапна
гускане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019